• Oznam

          • Vážení rodičia,

            fotky Vašich detí na stránke

            https://eu.zonerama.com/MSDolnaStubna/343315

            si môžete posťahovať do 31.8. Po tomto dátume budú všetky fotky a videá natrvalo ZMAZANÉ.

          • Hravý chodník

          •  

             

            Tento rok  nám pekné počasie  pomohlo vytvoriť niečo originálne na  chodník v našom areáli MŠ Dolná Štubňa. Chodník ma komplexné zameranie. Rozvoj lokomočných pohybov -  ako skok, beh, krok. Taktiež orientácia v priestore  a v labyrinte, a tiež obsahuje hravé prvky, ktoré slúžia pre  radosť a zábavu detí. Rozvíja detskú osobnosť po každej stránke. Dúfame, že naše deti využijú svoj pohyb naplno a zažijú veľa zábavy na hravom chodníku.

          • Recitačná súťaž ,,Teplická básnička"

          •  

            Dňa 22.06. sa uskutočnila v Mestskej knižnici v Turčianskych Tepliciach (Horné Rakovce)  recitačná súťaž predškolákov ,,Teplická básnička´´. Naši predškoláci sa umiestnili  svojim prednesom na prvých miestach.  Eliška Lichnerová - 1. miesto s básňou od Kristy Bendovej Bola raz jedna trieda , Viktória Ondríková - 1.miesto s básňou od Eleny Čepčekovej Myška.  Za chlapcov recitoval Sebastian Baťka s básničkou  od Milana Rúfusa Modlitba za starkú .

             

             

          • Bosonohá olympiáda

          • Dňa 15.6./stredu/ sa konala v našej MŠ Bosonohá olympiáda bola to nesúťažná olympiáda. Jedine o čo tam išlo bolo, aby deti splnili všetky zadané úlohy. S radosťou, nadšením a vedomím, že keď sa do toho ,,oprú" tak zvládnu všetko. Vediedli sme ich  k tomu, aby  si navzájom pomáhali a pracovali ako skupina, kolektív.

          • Rozlúčka predškolákov

          • Mesiac jún sme ukončili rozlúčkou našich predškolákov. 16.6. sa v popoludňajších hodinách uskutočnila slávnosť na školskom dvore, kde sa budúci školáci oficiálne rozlúčili so „škôlkou“ veselými básničkami, tančekmi a piesňami zo školského prostredia. Každé z detí dostalo upomienkové prekvapenie a darčeky. Nechýbala nádherná torta, pohostenie, hudba a bublinky. To všetko dopĺňala skvelá nálada a výborné počasie. Deti si svoj veľký deň naplno užili a my im prajeme, aby do tej „veľkej školy“ vstúpili tou správnou nohou. J

          • Návšteva u hasičov

          • Pondelok 13.7.2022 sa deti od rána  tešili na návštevu u hasičov. Vysnívané povolania mnohých chlapcov. Zamestnanci Hasičského a záchranného zboru v Turčianskych Tepliciach ukázali deťom techniku, ktorú používajú pri svojej práci, pri hasení požiarov a záchrane ľudských životov. Deťom umožnili posedieť si v hasičských autách, započúvať sa do zvukov sirény. Touto cestou by sme sa im radi poďakovali za čas, ktorý nám venovali, vedomosti, ktoré odovzdali našim deťom, ale predovšetkým za ich obetavú a namáhavú každodennú prácu.

          • Dopravný projekt „Bezpečne na ceste“

          • Vo štvrtok – 9. júna sa naša MŠ stala hosťujúcou pre MŠ Školská, Horné Rakovce a Diviaky. Po dvoch rokoch sme sa opäť mohli stretnúť u nás a s radosťou sme očakávali návštevu našich kamarátov. Pani zástupkyňa Janka a pani učiteľka Miška pripravili dopravný projekt pod názvom „Bezpečne na ceste“, v ktorom súťažili štyri družstvá. Deti mali za úlohu prechádzať jednotlivými stanovišťami, kde na nás čakali dievčatá zo Strednej odbornej školy pedagogickej a za splnenie úlohy získali body. A tak si deti zopakovali dopravné značky, rôzne dopravné situácie, skladali rozstrihané dopravné prostriedky, ukladali farebné vrchnáčiky, riešili sudoku, či vyskúšali si jazdu na kolobežkách. Síce nám počasie neprialo, ale aj v interiéri sme zažili príjemné dopoludnie plné zábavy, veselých úloh, aktivít, hudby, radosti a aj sladkých dobrôt. Na záver sa deti tešili z parádnych odmien a diplomov. Touto cestou sa chceme poďakovať pani učiteľkám a detičkám za účasť, špeciálne aj mestským policajtom, ktorí boli medzi nami, pánovi primátorovi, tetám z ÚNIE ŽIEN za výpomoc pri servírovaní dobrôt a nápojov, našim prevádzkovým zamestnancom, pani profesorke a študentkám SOŠP a Zuzke z CVČ ÚSMEV za ozvučenie.  

          • Hudobný koncert na tému - DOPRAVA

          • 6. júna sme odštartovali ďalší týždeň hudobným koncertom, kde sa naše deti preniesli do sveta dopravy. Ujo muzikant, ktorého už deti poznajú zaspieval veselé pesničky o dopravných prostriedkoch, slimákovi Maťovi, aj o dôležitom čísle 112. Deti nadšene spievali, tlieskali a radovali sa. Ujo muzikant mal pre deti pripravené aj hádanky a drobné sladké odmeny., ktoré deťom ešte viac rozžiarili očká.

          • Bublinková show

          • V piatok 3.júna do našej MŠ zavítala ďalšia vzácna návšteva. Tento krát sa o zábavu postarala Kristínka s jej megabublinami. Kristínka si pripravila predstavenie pre obidve triedy našej MŠ a deti s ňou precestovali bublinkový svet... Že neviete ako? Stačilo zavrieť očká, napočítať do desať a už sa pred nimi otvoril svet malých i véééľkých bubliniek. Skákali všade navôkol, žiarili všetkými farbami a detičky lákalo sa ich dotýkať. Ale to nesmeli, pretože vtedy sa bublinky nahnevajú a prasknú od zlosti, premenili by sa na milión drobných kvapôčiek... Mohli sme len jemne fúkať,  robiť im vetrík, aby spokojne leteli ponad naše hlávky. Bublinkové srdce, bublinkové obláčiky, hadíky a neposlušné bublinky zavreté vo veľkej bubline, lietadielko v bublinkovom akvárku a nakoniec bublinkový skafander- pre každé dieťatko, aby skutočne zažilo bublinkový svet v bubline a cez bublinu. Aj bubliny sa však unavia a musia si oddýchnuť a tak po krásne strávených hodinkách v bublinkovom svete sa detičky z našej MŠ Dolná Štubňa s nimi rozlúčili./ostátné fotky - fotoalbume/