• Dotazník pre školské stravovanie


          • Vážení rodičia,

            vopred ďakujeme vyplnenie dotazníka a za Vaše pripomienky a podnety k školskému stravovaniu v našich školských jedálňach. Verte, že naším záujmom je spokojnosť so stravou vašich, teda aj našich detí. Deťom v našich školských jedálňach poskytujeme pestrú a rozmanitú stravu, súlade s Vyhláškou Ministerstva školstva č. 330/2009 Z. z. o zariadení školského stravovania. Pri tvorbe jedálneho lístka sa prísne dodržiavajú materiálno–spotrebné normy, ktoré sa každoročne obnovujú. Dôležité sú pre nás energetické a nutričné hodnoty a výživové dávky detí. V neposlednom rade dbáme aj na prísun vitamínov, formou čerstvej zeleniny a ovocia. V rámci pitného režimu preferujeme: čaje, sirupy na báze fruktózy. Veríme, že uvedený dotazník pomôže stravovanie v našich školských jedálňach ešte vylepšiť k Vašej spokojnosti.

          • Náučné dopoludnie s ujom lesníkom

          •  

            Dňa 14.6. prišiel medzi nás ujo lesník p. Erik Hirschner, s ktorým deti spoznávali les, vyrobili si vlastné stromy, zvládli prejsť trasu so zaviazanými očami, vypočuli si napodobňovanie zvukov jeleňa, diviaka čí kačky. Spolu sa zahrali s padákom a užili si príjemné chvíle poznávaním lesných obyvateľov hravou a zábavnou formou.  Detičkám sa veľmi páčilo, ďakujeme :)

          • Čítanie deťom pred spaním

          • Dňa 14.6. hneď poobede sa deti z druhej triedy zúčastnili projektu Domova sociálnych služieb v Turčianskych Tepliciach pod názvom Rozprávkové rozprávkovo. Deti si posadali na stoličky pred interaktívnu tabuľu a plní očakávaní sa zvítali s tetou, ktorá ich milo pozdravila a predstavila sa. Vysvetlila deťom, prečo sme sa spojili cez sociálnu sieť a prečítala z knižky rozprávku Cisárove nové šaty. Po rozprávke sme sa uložili do voňavých periniek a prečítali ešte jednu rozprávku. A veru dobre sa nám snívalo a oddychovalo. J

          • Hudobný koncert

          • Naša  materská škola dostala pozvanie od špeciálnej triedy v Dolnej Štubni dňa 15.6.2023 na hudobný koncert. Zaspievali nám deti nielen zo špeciálnej triedy, ale aj dievčatá zo ZUŠ z Turčianskych Teplíc a študentky zo SOŠP. Spievali sme si rôzne známe piesne ľudové aj moderné

          • Športový deň v materskej škole Diviaky

          • Dňa 7.6. sme sa zúčastnili športového dňa v materskej škole Diviaky. Našu materskú školu reprezentovali: Adelka Dvorská, Matejko Ryba, Vikinka Benková, Samko Macek a Šimonko Šikura. Ani nepriaznivé počasie nám nepokazilo náladu a užili sme si zábavné dopoludnie a príjemnú atmosféru.

            Samozrejme, neodišli sme naprázdno a za šikovnosť v športových disciplínach naše deti získali medaily –

            Adelka Dvorská – získala 1. miesto – jazda na kolobežke.

            Matejko Ryba – získal 3. miesto – hod kriketkou a 3. miesto – skok do diaľky.

            Vikinka Benková – získala 2. miesto – beh hladký a 2. miesto – beh cez prekážky.

            Samko Macek – získal 1. miesto – beh cez prekážky a 2. miesto – beh hladký.

            Šimonko Šikura – získal cenu útechy – pamätnú medailu a balíček sladkostí.

            Víťazom srdečne blahoželáme J

          • TÝŽDEŇ DETSKÝCH RADOSTÍ

          • ,,V srdciach veľa radosti,

                                                                                  vo vrecku sladkosti.

                                                                                  Celý rok len veľa hier,

                                                                               veľký úsmev z našich pier.“

             

            Červený pondelok, 29.5.

            Diskotéka a maľovanie na tvár.

            Veselý týždeň sme začali diskotékou spojenou s maľovaním na tvár.

             

            Žltý utorok, 30.5.

            „Poďme spolu do rozprávky“

            V tento deň sme šli spoločne do rozprávky Pampúšik a Domček, domček, kto v Tebe býva?

             

            Zelená streda, 31.5.

            Užili sme si krásne slnečné dopoludnie na školskom dvore pri pohybových hrách a pri hrách v pieskovisku.  Pod slnečníkom sme piknikovali - detičky si pochutnali na dobrotách a rôznych maškrtách, ktoré im s láskou pripravili maminky.

             

            Modrý štvrtok, 1.6.                                                                            

            Dopravné dopoludnie s motorkármi  Scooter Moto Klub Kynceľová.

             

            Vo štvrtok – 1. júna sa naša MŠ stala hosťujúcou pre MŠ Školská, MŠ Horné Rakovce a MŠ Diviaky. Tento školský rok nám konečne vyšlo aj krásne počasie a tak sme s radosťou očakávali návštevu našich kamarátov. Hlavným prekvapením dopoludnia bola vzácna návšteva motorkárov Scooter Moto Klub Kynceľová. Deti netrpezlivo očakávali avizované prekvapenie, keď za zvuku trúbenia začali pomaly do areálu vchádzať parádne motorky. Deti potleskom privítali ujov motorkárov, tety motorkárky a naše dopravné dopoludnie sme mohli slávnostne otvoriť. Najskôr dievčatá zo Strednej odbornej školy pedagogickej zahrali divadielko s dopravnou tematikou, mažoretky z MŠ takisto vystúpili so svojím tančekom. Zanedlho začnú letné prázdniny a tak deťom o bezpečnosti porozprával za všetkých motorkárov ujo policajt, s ktorým si deti zopakovali všetko dôležité o semafore a jeho farbách. Nasledoval ujo zdravotník, ktorý nielen detičky zaujal naozaj originálnymi pomôckami – plyšovými medvedíkmi, ktoré mu slúžili ako pomôcka na ukázanie prvej pomoci, či masírovanie srdiečka. Deti si s radosťou mohli vyskúšať aj samé takúto pomoc a vedzte, že ich to veľmi bavilo. S ujom zdravotníkom si deti takisto zopakovali všetko dôležité o zdraví a bezpečnosti, hlavne cez leto. Pre deti boli pripravené rôzne zábavné stanovištia. Ich úlohou bolo prechádzať jednotlivými stanovišťami, kde na nich čakali dievčatá zo Strednej odbornej školy pedagogickej spolu s motorkármi. A tak si deti zopakovali dopravné značky, rôzne dopravné situácie, skladali rozstrihané dopravné prostriedky, ukladali farebné vrchnáčiky, riešili sudoku, či vyskúšali si jazdu na kolobežkách. Nasledovala prezentácia krásnych motoriek, deti si vyskúšali aké to je sedieť na motorke a  aj trúbenie. Počasie nám prialo, a tak sme si užili naozaj skvelé a horúce dopoludnie v spoločnosti dvojkolesových tátošov. Deťom rozžiarili očká aj sladké prekvapenia, balóny, reflexné smajlíky či nálepky klubu.                                                                                   

            Touto cestou sa chceme poďakovať pani učiteľkám a detičkám za účasť, špeciálne ďakujem patrí motorkárom Scooter Moto Klub Kynceľová, pánovi primátorovi, našim prevádzkovým zamestnancom, pani profesorkám a dievčatám zo Strednej odbornej školy pedagogickej za vytvorenie skvelého dopoludnia plného zábavy, veselých úloh, aktivít, hudby a radosti.

            Farebný piatok, 2.6.

            Týždeň detských radostí sme zakončili veselými kresbičkami, ktoré deti vyčarovali na chodník, a z ktorých mali radosť. Aj dnes nám slniečko spríjemnilo deň a vytvorilo skvelú náladu na školskom dvore pri hrách s loptami.

            A tak sme si v materskej škole a aj na školskom dvore aj dnes užili kopu zábavy a ukončili tento fantastický týždeň./ fotoalbum

          • Návšteva uja hasiča DHZ Dolná Štubňa

          •  

            Utorok 30.5.2023 nás v dopoludňajších hodinách príjemne prekvapil návštevou ujo hasič z DHZ Dolná Štubňa, ktorý ukázal deťom hasičské auto a jeho vybavenie, techniku, ktorú používajú hasiči pri svojej práci, pri hasení požiarov a záchrane ľudských životov. Deti si vyskúšali posedieť si v hasičskom aute aj striekanie vodou na plechovky do diaľky. Touto cestou by sme sa radi poďakovali za čas, ktorý nám ujo hasič venoval a taktiež za nové vedomosti, ktoré odovzdal našim deťom, ale predovšetkým za obetavú a namáhavú každodennú prácu hasiča./fotogaleria/

          • Výlet do Martina.

          •  

            Dňa 23.5. nás čakal koncoročný výlet do Martina. Ráno o 8:15 sme nastúpili do autobusu a tešili sa, čo všetko nás čaká.

            Najskôr si detičky na námestí pochutnali na zmrzline pred nákupným centrom Galéria. Následne po sladkej mrazenej dobrote sme si užili krátku prechádzku do blízkeho parku, kde si detičky pochutnali na croissantoch, ktoré im zabalili tety kuchárky.

            No a konečne na nás čakala cesta na vytúžené a očakávané miesto – Detský sen.

            Detičky plné očakávania vstúpili do sveta plného zábavy, radosti a detského šťastia, kde sa mohli vyšantiť do sýtosti. V batôžkoch mali zabalené dobroty, ktoré im s láskou pripravili maminky, a tak sme si užili výlet a deň plný radosti, zábavy a šťastia tak, ako sa patrí./fotogaleria/