• Divadelné predstavenie O Guľkovi Bombuľkovi

          •  

            Divadlo na NAtraKY nám dňa 12.2. bravúrne zahralo krásne predstavenie o Guľkovi Bombuľkovi a jeho kamarátoch.  Sledovaním skvelého divadelného predstavenia sme si vychutnali príbeh o sile priateľstva medzi Guľkom a zvieratkami na gazdovskom dvore, o tom čo je v živote dôležité, o tom, že všetci sa po troške rozdávame, len dajme pozor aby to nebolo na daromnice, ale na dôležité veci.

            Ďakujeme hercom za naozaj skvelé divadelné predstavenie. Na Guľka s kamarátmi budeme ešte dlho spomínať.

          • Veselá bubnovačka s ujom Maťom.

          •  

            Dňa 30.1. nás v dopoludňajších hodinách navštívil ujo s veľkým batohom. Najskôr zavítal medzi deti v mladšej triede a potom navštívil aj našu staršiu triedu. Deti zvedavo čakali na prekvapenie. Ujo sa deťom najskôr predstavil a začal z tajomného čierneho batoha vyberať čosi, čo dobre poznáme – hudobné nástroje – konkrétne bongá. Bubienkov pribúdalo, a zrazu na nás pozerala celá kopa takýchto hudobných nástrojov. Tak sme ich nazvali „rodinka.“ Každý dostal jedno bongo a ujo vysvetlil pravidlá hry naň, aby sme sa počuli a rozumeli si. Na dohovorený pokyn sme začali bubnovať, slabšie, silnejšie, na dohovorený pokyn sme rúčky z bonga zložili. Ujo sa s nami zahral hru „Na počasie aj „Na vlak“. Veľmi príjemnou motiváciou deti vtiahol do sveta bubnov a netradičnej hudby a deti si precvičili rytmické cítenie, počítanie, pamäť aj sústredenie. Bolo to výborné a deti uja Maťa odmenili vrelým potleskom. Keďže sa aj ujovi Maťovi ťažko s našimi šikovnými deťmi lúčilo, na rozlúčku im zabubnoval na bongu pár zvukov.

            A čo sme sa dnes naučili s ujom Maťom?

            ‍‍Že bubnovanie je zábavná aktivita, kde nepotrebujete noty ani hudobné vzdelanie.

            Že bubnovanie a hudba zbližujú a zlepšujú vzájomné vzťahy a tímovú spoluprácu.

            Že hra na bubny je zážitkom a pootvorením dverí do nového sveta.

            Že hudba a umenie pozitívne vplývajú na osobnosť a hodnoty.

            Že hudbou pomáhame rozvíjať motorické schopnosti, pamäť a kreativitu.

            Že bubnovanie je v neposlednom rade aj fyzickou aktivitou.

          • Divadlo NA TRAKY

          •  

            Dňa 29.1. nás navštívilo divadlo Na traky  s „Rozprávkovým vláčikom" a my sme doňho mohli nastúpiť a nechať sa unášať krásnym príbehom. Okrem detí do vláčika však pristupovali aj rôzne zvieratká. Napríklad slon, ktorý chcel ušetriť na cestovnom lístku a vydával sa za komárika, alebo aj kozička, ktorá chcela cestovať nie s cestovným lístkom, ale s kapustným listom. Veľmi zaujímavým cestujúcim v tomto rozprávkovom vláčiku bol had Okuliarnik indický, ktorý si kúpil okuliare, ale nasadil si ich na oči naopak a potom všetko aj naopak videl. Keďže išlo o interaktívne predstavenie nemohla chýbať pomoc od detí. Nielenže si počas cestovania vláčikom mohli zaspievať pesničky s chytľavými melódiami, ale dokonca pomohli rozprávkovému hadovi, aby nevidel všetko naopak. A tak sa príbeh rozprával, vláčik sa pomaly približoval k svojmu cieľu a to na súťaž „O vláčikových výmysloch“. Tu opäť herci poprosili o pomoc deti. Mali vymyslieť, aké vláčiky by prihlásili do  tejto súťaže – a deti vymysleli – čokoládový, cukríkový, ... no a za odmenu malý vynálezcovia dostali krásny potlesk od svojich kamarátov.

          • Hudobný koncert o zdravej výžive

          •  

            V piatok 26.1. našu MŠ navštívil pán z hudobnej agentúry NOBBO. Formou výchovno- vzdelávacieho koncertu si deti zopakovali a niečo nové sa naučili na tému : “ Zdravý životný štýl." Vystúpenie bolo zaujímavé a zábavné. Tešíme sa na ďalšie stretnutie.

          • Návšteva Základnej školy na Ulici Školskej

          •  

            23.1. sa deti zo staršej triedy spolu s pani učiteľkami zúčastnili otvorenej hodiny v Základnej škole, kde boli navštíviť svojich kamarátov – teraz už prváčikov. Pani učiteľka srdečne privítala naše deti, ktoré so záujmom sledovali žiačikov v laviciach plniac si svoje školské povinnosti. Deti tak mohli pozorovať ako prebieha čítanie, písanie či počítanie, mohli sa prejsť pomedzi školské lavice a nakuknúť do školských učebníc a zošitov. Pani učiteľka si pre naše deti pripravila krásne záložky, ktoré si deti vykreslili a vystrihli a na pamiatku zobrali domov. Za odmenu – za návštevu prvej triedy dostali naše deti pozornosť – drobnú sladkosť a my sme školákom taktiež priniesli cukríky, na spríjemnenie tohto dňa a na peknú spomienku na deti z našej materskej školy.