• Projekt triedime odpad

          • Projekt triedime odpad.

            Cieľom projektu chceme naučiť naše deti separovať odpad, vytvoriť u nich pozitívne návyky a vybudovať u nich uvedomelý vzťah k životnému prostrediu a prírode. Deti získajú dobrý základ k envyromentálnej výchove. Vytvoria sa u nich správne návyky, ktoré budú pre nich v ich ďalšom živote prirodzené.

          • Bubnujeme, aby bolo deti lepšie počuť...

          • Deti v našej materskej škole sú šťastné a spokojné. Vládnu kamarátske vzťahy a spoločne sa tešíme z každého prežitého dňa. No nie však všade na svete je to tak. A preto naša Materská škola sa v pondelok 20. novembra v čase 10.00 – 11.00 zapojila do desiateho ročníka Slovensko – Českej akcie – Bubnujeme, aby bolo detí lepšie počuť. Spoločne sme bubnovali, pretože ticho deti pred násilím neochráni. Myšlienkou tohto podujatia je symbolicky upozorniť  na dôležitosť ochrany detí pred násilím a jej prevenciu.

          • Návšteva Erika Hirschnera v našej MŠ

          •  

            Náučným dopoludním nás previedol lesník Erik Hirschner dňa 15.11. Opäť navštívil naše deti za účelom rozšírenia si základných vedomostí zo života stromov. Svoje rozprávanie začal o sekvoji – najväčšom strome sveta. Priniesol so sebou dobrú náladu a veselou a hravou formou sme sa spoločne preniesli do lesa, medzi stromy. Ujo Erik mal pre deti pripravené štyri zážitkové stanovištia.  Deti boli rozdelené do skupín a každá skupinka si prešla zážitkovým stanovišťom. Pri prvom stanovišti deti spoznávali listy listnatých stromov, ktoré im Erik priniesol. Na druhom stanovišti počítali letokruhy, skúmali šišku, hrali zvukové pexeso – v jednotlivých uzavretých fľaštičkách boli rôzne semienka a deťom sa nesmierne páčilo pozorovať, ako sa presýpajú a samozrejme si z toho vytvorili hudobné nástroje. Na treťom stanovišti sa deti premenili na malých maliarov a na pripravené papiere si podľa chuti obkreslili krásne drevené makety rôznych listov a podľa vlastnej fantázie si obrázok dotvorili pastelkami. No a na poslednom štvrtom stanovišti čakali na deti vetvičky rôznych ihličnatých stromov, ktoré mohli ovoňať a veru boli týmto stanovišťom nadšené. Príjemná vôňa jedličky v nás jednoznačne vyvolala a prebudila prichádzajúce najkrajšie obdobie v roku – Vianoce. Erik s deťmi veľmi pekne komunikoval a zapájal ich do veselých aktivít. Dokonca si pre deti pripravil aj darčeky – špeciálnu odrodu orecha čierneho a k tomu „šperk“ z tohto orecha v podobe prívesku na šnúrke. Radosť detí nemala konca. Erik si pre deti pripravil aj zvukové hádanky. Deti sa zabavili aj hádaním zvukov a veru niektoré zvieratká aj poznali. Na záver sa s Erikom zahrali hru a nadšení sa s ním rozlúčili. Touto cestou ďakujeme lesníkovi Erikovi za príjemne strávené dopoludnie a za radosť v očkách našich detí pri skúmaní a spoznávaní nových a zaujímavých vecí zo života stromov. S deťmi sa rozlúči s pozdravom :  ,, Lovu zdar!“ A deti mu odpovedali:,, Zdar“  

            Už teraz sa tešíme sa na ďalšie stretnutie s ujom Erikom/fotoalbum/

          • Enviromentálny výukový program NPVF ,,Lesné zvieratká“

          • Dňa 8.11. do našej materskej školy zavítali pani lektorky z NP Veľká Fatra s enviromentálnym výukovým programom ,, Lesné zvieratká“. Pani lektorka preukázala  skutočne odborné poznatky o prírode a zvieratách. Dokázala sa prihovárať deťom primerane ich veku, rozumeli jej každé slovo. Ďakujeme za plnohodnotné aktivity a poučné vzdelávanie s množstvom didaktických pomôcok a tešíme sa na ďalšie spoločné akcie./ fotoalbum/

          • Hudobný koncert ujo Viktor – „Pesnička je liek“

          • Dňa 3. 11. navštívil našu MŠ ujo Viktor so zábavným programom s názvom  „VIKTOR - Pesnička je liek“. Koncert nám priniesol mnoho veselých pesničiek. Niektoré sme poznali, iné nás ujo Viktor naučil spievať. Dokonca sme sa aj výborne zabavili, keď sme napodobňovali zvuky a pohyby. Spievali sme si o domácich zvieratkách, v lese sme navštívili medveďa, zahrali sme sa na remeselníkov a naučili sme sa až desať cudzích jazykov pri piesni „Afrika“. Na koniec sme si zacvičili a zatancovali na našu obľúbenú pesničku „Šašo“. Výborne sme sa bavili a ujovi Viktorovi veľmi ďakujeme za skvelý koncert.

          • Kúzelnícka párty

          • V piatok 27. októbra sa u nás diali veci...

            Od rána do tried prichádzali strašidlá, bosorky, kostlivci, super hrdinovia či zvieratká. Na deti čakala skvelá zábava, zatancovali si, pojedli zopár sladkostí a hlavne sa celé dopoludnie skvele zabávali.