• Čítanie deťom pred spaním

          • Každú stredu hneď poobede sa deti z druhej triedy zúčastňujú projektu Domova sociálnych služieb v Turčianskych Tepliciach pod názvom,, Rozprávkové rozprávkovo". Deti sa posadia na stoličky pred interaktívnu tabuľu a plní očakávaní sa zvítajú s tetou, s ktorou sa spojíme cez sociálnu sieť, a prečíta deťom z rozprávkovej knižky . Túto stredu to bola rozprávka,,Na kopci a pod kopcom". Deti za započúvali do príbehu o vajíčku a vďačne sa po skončení rozprávky s tetami rozlúčili. Tešíme sa zas nabudúce.  Video z čítania rozprávkového projektu nájdete v albume.

          • Tekvičková slávnosť v našej MŠ

          •  

             

            „Naša babka a náš dedko,

            milí sú nám nadovšetko.

            Keď k nám prídu na návštevu,

            veselo je u nás veru.

            vždy len usmieva sa,

            s dedkom zase dobre hrá sa.

            Vždy, keď prídu oni k nám,

            dobre a veselo je nám.“

             

               Jeseň je obdobím umeleckých diel prírody, ktorá  je ako krásna paleta. Stromy ohromujú pestrými farbami. Takýmto krásnym umeleckým dielom je aj človek v jeseni života. Tvaroval a formoval ho Majster Život svojimi skúškami, radosťami, ale aj starosťami. Aj v našej materskej škole sme si tento mesiac pripomenuli sviatok našich babičiek, deduškov, starých mám či starých otcov, ktorí svojim láskavým slovom a úsmevom spríjemňujú naše dni.

            Dňa 24. októbra sa v našej MŠ uskutočnila besiedka v oboch triedach pri príležitosti tohto sviatku, spojená s tekvičkovou slávnosťou. Naše deti sa predviedli krátkym programom v triedach, po ktorom spolu so svojimi rodičmi a starkými tvorili z tekvíc a rôznych iných prírodnín krásne ozdoby a dekorácie. Netrvalo dlho a našu materskú školu zaplavilo množstvo svetlonosov od výmyslu sveta. Nadšenie v detských očkách bolo pre nás všetkých odmenou. Veríme, že sa takto spolu stretneme aj o rok a strávime príjemné chvíle v spoločnosti našich detí./ fotoalbume/

          • Psovod pán Zelienka

          • Psovod pán Zelienka

             

            V tento deň na nás čakalo príjemné prekvapenie v podobe psíkov. Pán Zelienka prišiel medzi nás a predstavil detičkám dvoch nových psíkov – dve čierne krásavice, ktoré si hneď získali srdiečka malých a veľkých. Pán Zelienka deťom najskôr o každom psíkovi povedal niečo zaujímavé a následne predviedol, ako psíkovia usilovne „trénujú“ a pripravujú sa na to, keď ich budú ujovia policajti potrebovať. Detské očká žiarili radosťou a psíkov sme spoločne všetci odmenili veľkým potleskom.

          • Deň jablka

          • Deň jablka

            Ľudová múdrosť hovorí: „Každý deň  jablko, od lekára ďaleko“ …                                                                    Aj tento rok sme si v našej materskej škole opäť pripomenuli DEŇ JABLKA, známy tiež ako Deň pôvodných odrôd jabĺk. Deti sa aktívne zapojili do rozhovoru o jabĺčku, ako o výbornom a veľmi zdravom ovocí. Celý deň sa niesol v duchu jabĺčka. Pozreli sme si zaujímavú prezentáciu, prečítali sme si rozprávku o jabĺčku, naučili básničku a nezabudli sme si aj zaspievať pieseň „Červené jabĺčko.“ Samozrejme nám nechýbala ani ochutnávka jabĺk. Plní sily  sme sa nakoniec pustili do vykresľovania obrázku guľatých malých  a sladkých zázrakov.

          • Cvičenie so študentkami v telocvični SOŠP

          •  

            10.10. sme navštívili telocvičňu Strednej odbornej školy pedagogickej, kde dievčatá – študentky mali pre deti pripravené veselé a zábavné cvičenia. A tak za sprievodu parádnej modernej hudby si deti užili cvičenie, tanec a hry. Tešíme sa nabudúce.