• ,, AKO SA PAMPÚŚIK DO SVETA VYBRAL"

          • Dňa 21.03.2023 navštívilo našu materskú školu,, DIVADLO PRÍBEH " so svojím predstavením:
            ,,AKO SA PAMPÚŚIK DO SVETA VYBRAL", kde sa striedala činohra herca s bábkou.
            Predstavenie pobavilo nie len deti, ale aj pani učiteľky. Spoločne sme pomohli Pampúšikovi, nájsť spôsob, ako okabátiť prefíkanú líšku, aby sa Pampúšik mohol bezpečne vrátiť domov. Predstavenie bolo plné humoru a ani jedna tvárička neostala bez úsmevu.

          • Návšteva Klubu stolného tenisu v KASS-ke v Turčianskych Tepliciach

          • Dňa 21.3. deti zo staršej triedy navštívili Klub stolného tenisu v KASS-ke. Srdečne nás privítal ujo tréner a deti z Klubu, ktoré si pre škôlkarov  pripravili exhibíciu. Dozvedeli sme sa viac o stolnom tenise, pozreli si hru od najmladších po najskúsenejších hráčov - dorastencov. Deti mali možnosť sami si chytiť do ruky raketu a vyskúšať si tento zaujímavý šport. Odchádzali sme s novými zážitkami a aj s drobnou sladkou odmenou.

          • Projekt ,,Čisté rúčky "

          •  

            O tom, že ruky musia byť čisté, si rozprávame v našej materskej škole každý deň. Dňa 22.3.2023 nás navštívila v našej materskej škole pani Lojková z martinskej hygieny, ktorá detičkám prostredníctvom obrázkov porozprávala o čistote rúk, ukázala deťom názorne, ako si rúčky správne umývať a nakoniec si to deti vyskúšali aj samé v umyvárke.

          • Vynášanie Moreny -16.3.

          •  

            Aby sme zimu poslali preč, a aby medzi nás prišla vytúžená jar, v tento deň sme s deťmi a so študentkami SOŠP slávnostne vyniesli Morenu. Rozlúčili sme sa s ňou veselými pesničkami na moste pri Dolnej Štubni, zamávali jej na rozlúčku a tešili sa na prichádzajúcu jar.

            „Morena, Morena, kde si prebývala? Tam hore, tam hore, v tej tmavej komore. Čo si tam robila? Mlieko som mútila. Kdeže je to mlieko? Vrany ho vypili. Kdeže sú tie vrany? Na suchom konári. Kdeže je ten konár? Chlapci ho zoťali a do vody hodili.“

             

          • Deň vody

          • 21. marec je dňom vody a aj naše deti si tento dôležitý deň pripomenuli. Žiaci základnej školy na Ulici Školskej si pripravili pre deti a žiakov zaujímavé stanovištia. Obdržali sme mapu – plán jednotlivých stanovíšť, na ktorých pre deti čakali rôzne zábavné úlohy a aktivity. Za každú splnenú úlohu sme dostali pečiatku. Touto hravou a veselou formou si deti upevňovali svoje poznatky o vode a dozvedeli sa aj množstvo nových informácií. Príbehom o putovaní kvapky ako aj zážitkovými aktivitami sme u detí vytvárali pozitívny vzťah k vode a k nutnosti chrániť a šetriť vodou a aby sme si uvedomili, že aj malá kvapka veľa znamená. 

          • Projekt Adamko – hravo – zdravo – dramatizácia rozprávok

          •  

            Dňa 17.3. prišiel medzi nás opäť náš kamarát Adamko, s ktorým sme sa tentoraz preniesli do sveta rozprávok. A tak sme sa stretli s Pampúšikom, ktorý sa vybral objavovať svet a pritom stretol rôzne zvieratká, skamarátili sme sa s troma prasiatkami, ktoré si postavili domčeky a utekali pred zlým vlkom, aby sa nakoniec ich príbeh skončil dobre. Deti si striedali úlohy – raz boli herci, potom zase diváci. Čaro obľúbených rozprávok deťom rozžiarilo očká a divadielka prežili s radosťou a s nadšením.

          • Návšteva zdravotníka

          • Dňa 14.3. prebehla nádherná a zároveň vzdelávacia akcia v našej materskej škole, ktorej cieľom bolo urobiť zdravotnú osvetu našim deťom. Deti sa mohli tešiť opäť z návštevy uja zdravotníka, ktorý v spolupráci s tetou zdravotníčkou porozprával všetko dôležité o záchrane života, o poslaní zdravotníka a samozrejme o prvej pomoci. Ujo zdravotník priniesol úžasných plyšových medvedíkov, na ktorých si deti mohli vyskúšať umelé dýchanie a masáž srdca. Touto cestou ďakujeme ujovi zdravotníkovi a tete zdravotníčke za príjemne strávený čas v našej materskej škole. Tešíme sa niekedy nabudúce./ostatné fotky v fotoalbume/

          • Návšteva knižnice v SOŠP

          • Dňa 13.3. sme navštívili školskú knižnicu v Strednej odbornej škole pedagogickej. Privítala nás teta Katka – pracovníčka knižnice. Previedla nás knižnicou a ukázala deťom množstvo zaujímavých kníh. Vysvetlila deťom ako sa kniha požičiava, aký je postup pri jej požičaní a ako treba s knihou zaobchádzať. Potom teta Katka deťom prečítala krásne rozprávky - o škaredom káčatku, o princeznej Snehulienke a o srnčekovi Bambim. Deti so záujmom počúvali veselé príbehy. Teta knihovníčka si pre deti pripravila rozprávkové puzzle, ktoré si skladali vo dvojiciach. Nakoniec si každý nakreslil obrázok svojej obľúbenej rozprávkovej postavičky. Deti odchádzali z knižnice plní nových zážitkov a tešili sa z príjemne strávených chvíľ. Teta za odmenu deťom venovala sladkú odmenu, farebne čitateľské „preukazy“ a krásne pamiatkové diplomy.  

          • Divadlo v MŠ

          • Dňa 6.3.2023 do našej materskej školy zavítalo ,,Bábkové divadlo Lienka" Pre deti mali bábkoherci pripravené krásne predstavenie O kocúrovi v čižmách. Počas divadielka boli deti aktívne zapájané do deja odpovedaním na otázky kladené bábkami. Deťom sa príbeh o kocúrovi v čižmách veľmi páčil a ocenili ho výnimočným potleskom. Po skončení predstavenia si dokonca mohli chytiť a zblízka poobzerať jednotlivé bábky. Z predstavenia tak odchádzali s veľmi príjemnými pocitmi /ostatné fotky v albume/.