• Enviromentálny výukový program NPVF ,,Lesné zvieratká“

          • Dňa 8.11. do našej materskej školy zavítali pani lektorky z NP Veľká Fatra s enviromentálnym výukovým programom ,, Lesné zvieratká“. Pani lektorka preukázala  skutočne odborné poznatky o prírode a zvieratách. Dokázala sa prihovárať deťom primerane ich veku, rozumeli jej každé slovo. Ďakujeme za plnohodnotné aktivity a poučné vzdelávanie s množstvom didaktických pomôcok a tešíme sa na ďalšie spoločné akcie./ fotoalbum/

          • Hudobný koncert ujo Viktor – „Pesnička je liek“

          • Dňa 3. 11. navštívil našu MŠ ujo Viktor so zábavným programom s názvom  „VIKTOR - Pesnička je liek“. Koncert nám priniesol mnoho veselých pesničiek. Niektoré sme poznali, iné nás ujo Viktor naučil spievať. Dokonca sme sa aj výborne zabavili, keď sme napodobňovali zvuky a pohyby. Spievali sme si o domácich zvieratkách, v lese sme navštívili medveďa, zahrali sme sa na remeselníkov a naučili sme sa až desať cudzích jazykov pri piesni „Afrika“. Na koniec sme si zacvičili a zatancovali na našu obľúbenú pesničku „Šašo“. Výborne sme sa bavili a ujovi Viktorovi veľmi ďakujeme za skvelý koncert.

          • Kúzelnícka párty

          • V piatok 27. októbra sa u nás diali veci...

            Od rána do tried prichádzali strašidlá, bosorky, kostlivci, super hrdinovia či zvieratká. Na deti čakala skvelá zábava, zatancovali si, pojedli zopár sladkostí a hlavne sa celé dopoludnie skvele zabávali.

          • Čítanie deťom pred spaním

          • Každú stredu hneď poobede sa deti z druhej triedy zúčastňujú projektu Domova sociálnych služieb v Turčianskych Tepliciach pod názvom,, Rozprávkové rozprávkovo". Deti sa posadia na stoličky pred interaktívnu tabuľu a plní očakávaní sa zvítajú s tetou, s ktorou sa spojíme cez sociálnu sieť, a prečíta deťom z rozprávkovej knižky . Túto stredu to bola rozprávka,,Na kopci a pod kopcom". Deti za započúvali do príbehu o vajíčku a vďačne sa po skončení rozprávky s tetami rozlúčili. Tešíme sa zas nabudúce.  Video z čítania rozprávkového projektu nájdete v albume.

          • Tekvičková slávnosť v našej MŠ

          •  

             

            „Naša babka a náš dedko,

            milí sú nám nadovšetko.

            Keď k nám prídu na návštevu,

            veselo je u nás veru.

            vždy len usmieva sa,

            s dedkom zase dobre hrá sa.

            Vždy, keď prídu oni k nám,

            dobre a veselo je nám.“

             

               Jeseň je obdobím umeleckých diel prírody, ktorá  je ako krásna paleta. Stromy ohromujú pestrými farbami. Takýmto krásnym umeleckým dielom je aj človek v jeseni života. Tvaroval a formoval ho Majster Život svojimi skúškami, radosťami, ale aj starosťami. Aj v našej materskej škole sme si tento mesiac pripomenuli sviatok našich babičiek, deduškov, starých mám či starých otcov, ktorí svojim láskavým slovom a úsmevom spríjemňujú naše dni.

            Dňa 24. októbra sa v našej MŠ uskutočnila besiedka v oboch triedach pri príležitosti tohto sviatku, spojená s tekvičkovou slávnosťou. Naše deti sa predviedli krátkym programom v triedach, po ktorom spolu so svojimi rodičmi a starkými tvorili z tekvíc a rôznych iných prírodnín krásne ozdoby a dekorácie. Netrvalo dlho a našu materskú školu zaplavilo množstvo svetlonosov od výmyslu sveta. Nadšenie v detských očkách bolo pre nás všetkých odmenou. Veríme, že sa takto spolu stretneme aj o rok a strávime príjemné chvíle v spoločnosti našich detí./ fotoalbume/

          • Psovod pán Zelienka

          • Psovod pán Zelienka

             

            V tento deň na nás čakalo príjemné prekvapenie v podobe psíkov. Pán Zelienka prišiel medzi nás a predstavil detičkám dvoch nových psíkov – dve čierne krásavice, ktoré si hneď získali srdiečka malých a veľkých. Pán Zelienka deťom najskôr o každom psíkovi povedal niečo zaujímavé a následne predviedol, ako psíkovia usilovne „trénujú“ a pripravujú sa na to, keď ich budú ujovia policajti potrebovať. Detské očká žiarili radosťou a psíkov sme spoločne všetci odmenili veľkým potleskom.

          • Deň jablka

          • Deň jablka

            Ľudová múdrosť hovorí: „Každý deň  jablko, od lekára ďaleko“ …                                                                    Aj tento rok sme si v našej materskej škole opäť pripomenuli DEŇ JABLKA, známy tiež ako Deň pôvodných odrôd jabĺk. Deti sa aktívne zapojili do rozhovoru o jabĺčku, ako o výbornom a veľmi zdravom ovocí. Celý deň sa niesol v duchu jabĺčka. Pozreli sme si zaujímavú prezentáciu, prečítali sme si rozprávku o jabĺčku, naučili básničku a nezabudli sme si aj zaspievať pieseň „Červené jabĺčko.“ Samozrejme nám nechýbala ani ochutnávka jabĺk. Plní sily  sme sa nakoniec pustili do vykresľovania obrázku guľatých malých  a sladkých zázrakov.

          • Cvičenie so študentkami v telocvični SOŠP

          •  

            10.10. sme navštívili telocvičňu Strednej odbornej školy pedagogickej, kde dievčatá – študentky mali pre deti pripravené veselé a zábavné cvičenia. A tak za sprievodu parádnej modernej hudby si deti užili cvičenie, tanec a hry. Tešíme sa nabudúce.

          • PREDPRÁZDNINOVÝ TÝŽDEŇ

          • PREDPRÁZDNINOVÝ TÝŽDEŇ

            PONDELOK (26.6.) Prekvapenie s lišiakom

            Posledný týždeň v školskom roku sme začali vzácnou návštevou. V dopoludňajších hodinách prišli do našej materskej školy tety z Prvej stavebnej sporiteľne s maskotom lišiakom. Deti s radosťou privítali návštevu a mohli sme otvoriť príjemné dopoludnie. Deti si posadali za stolíky a tety zo sporiteľne mali pripravené papiere a omaľovanky s lišiakom. Deti kreslili na papiere domy a tí starší si skúsili nakresliť svoju „vlastnú“ sporiteľňu. Lišiak mal pre deti pripravenú celú kopu cukríkov a veselé balóny. Tí odvážnejší sa s lišiakom aj postískali a začala sa diskotéka. Deti sa do sýtosti vyšantili a vytancovali s tetami a s novým kamarátom lišiakom. Počasie bolo letné, skvelé, takže nálada bola výborná. Lišiak každému za šikovnosť a usilovnosť odovzdal taštičku s prekvapením. Na záver sa deti s lišiakom na pamiatku odfotografovali a plní nových zážitkov rozlúčili.

            Touto cestou ďakujeme tetám a lišiakovi z Prvej stavebnej sporiteľne a prajeme im krásne leto. J

            UTOROK (27.6.) Zmrzlina

            Toto dopoludnie na nás čakal výlet na zmrzlinu v Turčianskych Tepliciach. Deti sa veľmi tešili a zvládli bez problémov cestu do mesta, kde na nich čakala mrazená pochúťka. S chuťou si na zmrzline pochutnali a šťastní sme sa vrátili do materskej školy. Ďakujeme maminke, ktorá detičkám zasponzorovala zmrzlinu.

            STREDA (28.6.) Melónová párty

            Sladkou chuťou sme pokračovali aj v stredu, keď po desiate čakali na deti sladučké melóny. Kto chcel, zjedol aj dva kúsky tohto obľúbeného letného ovocia. Výborne sme sa osviežili a svet bol hneď krajší a veselší.

            ŠTVRTOK (29.6.) Diskotéka a maľovanie na tvár

            Tanec, spev a pohyb nás dnes sprevádzal celým dňom. Deti si s chuťou zatancovali v triedach a aj na školskom dvore. Bolo nám náramne veselo. Staršie deti si vyskúšali aj triednu Superstar. Poobede sme v tanci pokračovali a detičky, ktoré chceli, si domov odniesli aj drobný obrázok na líčku.

            PIATOK (30.6.) Rozlúčka so školským rokom

            Posledný deň v školskom roku konečne nastal ten pravý letný deň a na školskom dvore si deti užili zábavu, spev, tanec a hry s loptami. Deti si zatancovali s farebnými stuhami, s pom – pomami a trénovali cvičenie s hula – hopmi. Užili sme si spolu fantastický deň. Zvládli sme to. Ďakujeme za krásny školský rok.

            Všetkým deťom prajeme krásne leto, plné slnka, vody, hier, radosti a šťastných chvíľ.

             

            Fotky z jednotlivých dní nájdete v albumoch na -

            https://eu.zonerama.com/MSDolnaStubna/343315

          • Dotazník pre školské stravovanie


          • Vážení rodičia,

            vopred ďakujeme vyplnenie dotazníka a za Vaše pripomienky a podnety k školskému stravovaniu v našich školských jedálňach. Verte, že naším záujmom je spokojnosť so stravou vašich, teda aj našich detí. Deťom v našich školských jedálňach poskytujeme pestrú a rozmanitú stravu, súlade s Vyhláškou Ministerstva školstva č. 330/2009 Z. z. o zariadení školského stravovania. Pri tvorbe jedálneho lístka sa prísne dodržiavajú materiálno–spotrebné normy, ktoré sa každoročne obnovujú. Dôležité sú pre nás energetické a nutričné hodnoty a výživové dávky detí. V neposlednom rade dbáme aj na prísun vitamínov, formou čerstvej zeleniny a ovocia. V rámci pitného režimu preferujeme: čaje, sirupy na báze fruktózy. Veríme, že uvedený dotazník pomôže stravovanie v našich školských jedálňach ešte vylepšiť k Vašej spokojnosti.

          • Náučné dopoludnie s ujom lesníkom

          •  

            Dňa 14.6. prišiel medzi nás ujo lesník p. Erik Hirschner, s ktorým deti spoznávali les, vyrobili si vlastné stromy, zvládli prejsť trasu so zaviazanými očami, vypočuli si napodobňovanie zvukov jeleňa, diviaka čí kačky. Spolu sa zahrali s padákom a užili si príjemné chvíle poznávaním lesných obyvateľov hravou a zábavnou formou.  Detičkám sa veľmi páčilo, ďakujeme :)

          • Čítanie deťom pred spaním

          • Dňa 14.6. hneď poobede sa deti z druhej triedy zúčastnili projektu Domova sociálnych služieb v Turčianskych Tepliciach pod názvom Rozprávkové rozprávkovo. Deti si posadali na stoličky pred interaktívnu tabuľu a plní očakávaní sa zvítali s tetou, ktorá ich milo pozdravila a predstavila sa. Vysvetlila deťom, prečo sme sa spojili cez sociálnu sieť a prečítala z knižky rozprávku Cisárove nové šaty. Po rozprávke sme sa uložili do voňavých periniek a prečítali ešte jednu rozprávku. A veru dobre sa nám snívalo a oddychovalo. J

          • Hudobný koncert

          • Naša  materská škola dostala pozvanie od špeciálnej triedy v Dolnej Štubni dňa 15.6.2023 na hudobný koncert. Zaspievali nám deti nielen zo špeciálnej triedy, ale aj dievčatá zo ZUŠ z Turčianskych Teplíc a študentky zo SOŠP. Spievali sme si rôzne známe piesne ľudové aj moderné

          • Športový deň v materskej škole Diviaky

          • Dňa 7.6. sme sa zúčastnili športového dňa v materskej škole Diviaky. Našu materskú školu reprezentovali: Adelka Dvorská, Matejko Ryba, Vikinka Benková, Samko Macek a Šimonko Šikura. Ani nepriaznivé počasie nám nepokazilo náladu a užili sme si zábavné dopoludnie a príjemnú atmosféru.

            Samozrejme, neodišli sme naprázdno a za šikovnosť v športových disciplínach naše deti získali medaily –

            Adelka Dvorská – získala 1. miesto – jazda na kolobežke.

            Matejko Ryba – získal 3. miesto – hod kriketkou a 3. miesto – skok do diaľky.

            Vikinka Benková – získala 2. miesto – beh hladký a 2. miesto – beh cez prekážky.

            Samko Macek – získal 1. miesto – beh cez prekážky a 2. miesto – beh hladký.

            Šimonko Šikura – získal cenu útechy – pamätnú medailu a balíček sladkostí.

            Víťazom srdečne blahoželáme J

          • TÝŽDEŇ DETSKÝCH RADOSTÍ

          • ,,V srdciach veľa radosti,

                                                                                  vo vrecku sladkosti.

                                                                                  Celý rok len veľa hier,

                                                                               veľký úsmev z našich pier.“

             

            Červený pondelok, 29.5.

            Diskotéka a maľovanie na tvár.

            Veselý týždeň sme začali diskotékou spojenou s maľovaním na tvár.

             

            Žltý utorok, 30.5.

            „Poďme spolu do rozprávky“

            V tento deň sme šli spoločne do rozprávky Pampúšik a Domček, domček, kto v Tebe býva?

             

            Zelená streda, 31.5.

            Užili sme si krásne slnečné dopoludnie na školskom dvore pri pohybových hrách a pri hrách v pieskovisku.  Pod slnečníkom sme piknikovali - detičky si pochutnali na dobrotách a rôznych maškrtách, ktoré im s láskou pripravili maminky.

             

            Modrý štvrtok, 1.6.                                                                            

            Dopravné dopoludnie s motorkármi  Scooter Moto Klub Kynceľová.

             

            Vo štvrtok – 1. júna sa naša MŠ stala hosťujúcou pre MŠ Školská, MŠ Horné Rakovce a MŠ Diviaky. Tento školský rok nám konečne vyšlo aj krásne počasie a tak sme s radosťou očakávali návštevu našich kamarátov. Hlavným prekvapením dopoludnia bola vzácna návšteva motorkárov Scooter Moto Klub Kynceľová. Deti netrpezlivo očakávali avizované prekvapenie, keď za zvuku trúbenia začali pomaly do areálu vchádzať parádne motorky. Deti potleskom privítali ujov motorkárov, tety motorkárky a naše dopravné dopoludnie sme mohli slávnostne otvoriť. Najskôr dievčatá zo Strednej odbornej školy pedagogickej zahrali divadielko s dopravnou tematikou, mažoretky z MŠ takisto vystúpili so svojím tančekom. Zanedlho začnú letné prázdniny a tak deťom o bezpečnosti porozprával za všetkých motorkárov ujo policajt, s ktorým si deti zopakovali všetko dôležité o semafore a jeho farbách. Nasledoval ujo zdravotník, ktorý nielen detičky zaujal naozaj originálnymi pomôckami – plyšovými medvedíkmi, ktoré mu slúžili ako pomôcka na ukázanie prvej pomoci, či masírovanie srdiečka. Deti si s radosťou mohli vyskúšať aj samé takúto pomoc a vedzte, že ich to veľmi bavilo. S ujom zdravotníkom si deti takisto zopakovali všetko dôležité o zdraví a bezpečnosti, hlavne cez leto. Pre deti boli pripravené rôzne zábavné stanovištia. Ich úlohou bolo prechádzať jednotlivými stanovišťami, kde na nich čakali dievčatá zo Strednej odbornej školy pedagogickej spolu s motorkármi. A tak si deti zopakovali dopravné značky, rôzne dopravné situácie, skladali rozstrihané dopravné prostriedky, ukladali farebné vrchnáčiky, riešili sudoku, či vyskúšali si jazdu na kolobežkách. Nasledovala prezentácia krásnych motoriek, deti si vyskúšali aké to je sedieť na motorke a  aj trúbenie. Počasie nám prialo, a tak sme si užili naozaj skvelé a horúce dopoludnie v spoločnosti dvojkolesových tátošov. Deťom rozžiarili očká aj sladké prekvapenia, balóny, reflexné smajlíky či nálepky klubu.                                                                                   

            Touto cestou sa chceme poďakovať pani učiteľkám a detičkám za účasť, špeciálne ďakujem patrí motorkárom Scooter Moto Klub Kynceľová, pánovi primátorovi, našim prevádzkovým zamestnancom, pani profesorkám a dievčatám zo Strednej odbornej školy pedagogickej za vytvorenie skvelého dopoludnia plného zábavy, veselých úloh, aktivít, hudby a radosti.

            Farebný piatok, 2.6.

            Týždeň detských radostí sme zakončili veselými kresbičkami, ktoré deti vyčarovali na chodník, a z ktorých mali radosť. Aj dnes nám slniečko spríjemnilo deň a vytvorilo skvelú náladu na školskom dvore pri hrách s loptami.

            A tak sme si v materskej škole a aj na školskom dvore aj dnes užili kopu zábavy a ukončili tento fantastický týždeň./ fotoalbum